Vodena vadba

Dopoldanske skupinske vadbe vodijo trenerji v ŠC Millenium – Matej, Urška, Damjan in Vid:

>> Pomen telesne aktivnosti

Vadbe potekajo po naslednjem razporedu:

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek
07.00
Aktivno jutro
  07.00
Aktivno jutro
08.00
OsetoFi
  08.00
OsteoFit
 
08.45
SeniorFit
  08.45
SeniorFit
 
  10.00
SeniorFit
  10.00
SeniorFit

SeniorFit

Vadba je prilagojena vadečim po 40 letu, ki želijo pridobiti boljšo telesno pripravljenost ali ohraniti vitalno telo, ter podaljšati kakovostno življenje v pozna leta, posameznikom, ki jih morda že pestijo nekatere zdravstvene tegobe: občutek okornosti, zmanjšanje fleksibilnosti, omejene amplitude giba, občutek nemoči...

Z ustreznimi vajami vam pomagamo povečati mišični tonus in s tem razbremeniti sklepe, predvsem hrbtenico, z vajami za raztezanje pa prispevate k elastičnosti mišic in tako preprečite morebitne poškodbe. Izboljšali in vzdrževali boste koordinacijo, ravnotežje in gibljivost v sklepih, poskrbeli za vzdržljivost srčno-žilnega sistema in vzdrževanje telesne teže, znižali krvni tlak, povečali vrednost (dobrega) holesterola HDL, zmanjšali vsakdanji stres in preprečili oz. zmanjšali možnost nastanka starostno pogojene osteoporoze.

Vadba temelji na individualnem pristopu, saj oblikujemo manjše skupine, v katerih je omogočena korekcija vaj in s tem večji vadbeni učinek. S pomočjo redne vadbe si bodo vadeči izboljšali kvaliteto življenja in upočasnili staranje.

BodiOsteo

Osteoporoza (poroznost kosti) je postala ena najpogostejših bolezni poznih in srednjih let. Kostno tkivo postane redko in krhko, hrbtenica se seseda (pojav starostne grbe).

Osteoporoza v nasprotju s splošnim prepričanjem ne nastopi šele s starostjo, pojavlja že po 35. letu, ko razgradnja kosti prevladuje pred tvorbo.

Bolje preprečevati kot zdraviti!

Ko je organizem poškodbo že utrpel, že razvite osteoporoze ne moremo pozdraviti, lahko pa sam proces razvoja bolezni deloma zavremo. Prav zato je preprečevanje tako pomembno!

Jutranja vadba Aktivno jutro

Že pred službo na vadbo, nato pa polni energije in elana na delo

Dandanes imamo vse manj časa za vadbo, po drugi strani pa se zavedamo, da je športna vadba nujna, če želimo ohranjati zdravje in se uspešno spopadati z zahtevami današnjega časa. Velikokrat nam čez dan ob vseh obveznostih zmanjka časa, zato smo se odločili, da vam ponudimo jutranjo vadbo, s katero boste že pred službo nekaj naredili zase.

Vadba poteka vsak torek in četrtek od 7- 8 ure.

Po začetnem ogrevanju in raztezanju vas čaka pestra krožna vadba za moč, prilagojena tako skupini, kot tudi posameznikom. Pri vadbi bomo uporabljali tudi razne pripomočke (žoge, elastike, flexi bar,….), tako da vadba nikoli ne bo dolgočasna!

Dobro jutro torej v Milleniumu!

Prijave na recepciji ali po telefonu.

Pomen telesne aktivnosti

Že v mlajših letih igra telesna aktivnost pomembno vlogo pri gradnji trdnih kosti in jih pomaga vzdrževati tudi v starosti, ko z redno vadbo zmanjšujemo posledice redčenja kostne mase.

Priporočamo vam vključitev v strokovno vodeno vadbo, kjer boste poleg ostalega lahko izmenjali izkušnje in ob športnem druženju spoznali nove prijatelje.

Fotogalerija